Kokkie-Djagoen
Djagoen
Weten jullie wat djagoeng is? Nee? Gewoon maïs, hoor! Je weet wel, dat spul dat op boerenbedrijven als wisselgewas aangeplant wordt als veevoer. Nou vraag ik je toch, zulk lekker spul voor de beesten! Misschien kan ik beter zeggen: Ook voor de beesten, want waarom mogen onze koebeesten niet af en toe verwend worden? Maïs is erg lekker als groente. De kolf kun je, als ze erg jong is in de sajoer (soep) meekoken en geheel veroberen. Van de rijpe maïs worden alleen de korrels gebruikt voor consumptie. In Nederland is maïs meestal in blik te koop. Als je toevallig nog wat diepvries spercieboontjes over hebt en ergens een rode paprika weet, kan je een lekker en kleurrijk gerechtje maken. Je snijdt een paar uitjes fijn en bakt ze even op. Dan mik je de gesneden rode paprika plus de sperciebonen in de pan. Gauw het blikje maïs openmaken en met vocht en al bij het reeds pruttelend spul doen. Het vochtig gerechtje afmaken met peper, zout en een beetje knoflookpoeder en een blokje bouillon. Deksel op de pan en even laten sudderen. Als die diepgevroren boontjes gaar zijn, is het gerecht klaar. Of je disgenoten het lekker vinden, weet ik niet, maar als ze niet kleurenblind zijn, zullen ze in elk geval verrukt zijn van de kleuren. Ook suggestie is belangrijk bij lekker eten.
Andere recepten
makreel
pastei toetoep
visgerecht
Reacties
Een reactie posten