Kokkie-Visgerecht

 

Vis-gerecht


Uit de dapoer kosong.

Hebben jullie ook een fijne vakantie gehad? Heerlijk een paar weken in een andere omgeving, andere mensen ontmoeten, een vreemde taal horen en (voor mij het belangrijkste) op culinair avontuur gaan. En omdat ik het fijn vind om de zee op te zoeken, wil ik ditmaal een vis-gerecht voor jullie maken.

Als basisprodukt nemen we vissticks. Jullie kennen dat wel. In de diepvrieskist van de supermarkt liggen van die doezen met daarin zuiver rechthoekige, gepaneerde blokjes kabeljauw. Levend heb ik dat soort graatloze vis nooit zien rondzwemmen. Makkelijk is het wel, want je kunt ze zo uit de doos in een braadpan met wat margarine gaarbakken. Intussen snij je een paar teentjes knoflook in fijne reepjes, dat doe je ook met een of twee uien.

Hou het mes nog even vast, want je moet ook een paar stangetjes prei in plakjes snijden. Als je in het bezit bent van een vaatwasser of manlijke huisgenoot, die uitstekend met een afwasborstel overweg kan, dan pak je een andere braadpan (zo niet, dan haal je de reeds gebakken vissticks uit de reeds gebruikte pan en legt ze voorlopig op een papieren servetje.

In de braadpan doe je wat margarine en fruit het gesnedene even op. Voeg een of meerdere lepels sambal toe en blus het dan met tomatenketchup en ketjap. Doe er ook een beetje water bij om het vloeibaar te maken. En breng het gerecht op smaak met gemberpoeder, peper en zout. Leg de vissticks in een schaaltje en giet de inhoud van de braadpan er overheen.

Simpel toch, zo'n smakelijk hapje? Een bordje warme rijst erbij, een schaaltje assinan, kroepoek uit een zakje en smullen maar! Weet je niet wat assinan is? Vertel ik je volgende keer wel, goed?

Kokkie

Reacties